Автошествие с мото "Беззаконието ни убива на пътя" ще блокира централните части в София 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Беззаконието ни убива на пътя" - под този наслов ще се проведе автошествие през днешния ден по централни булеварди в София. От сдружение "Ангели на пътя" и други неправителствени организации ще излязат по главните булеварди в столицата след продължаващото беззаконие по българските пътища. 

"Днес е делото за убийството на Филип и затова ние правим това автошествие", каза в "Денят започва" Петя Иванова, майка на загиналия Васко.

Тя добави, че на 8 юни ще бъде "отправен призив към всички депутати, че това не може да продължава така":

"Ще им дадем ден за размисъл, че пътната безопасност трябва да е приоритет за тях."

"Надяваме се убиецът на Филип да получи заслужена присъда, която за послужи за превенция на всички тези, които сядат на шофьорското място употребили алкохол или наркотици и каращи агресивно с висока скорост", каза Николина Петкова, майка на загиналия 14-годишен Филип.

Бащата на Филип беше категоричен, че "цялата държавна администрация, изпълнителна власт, законодателна, събедна работят в посока престъпниците, убийците да не се чувстват зле".

Автошествието ще започне в 10:30 и ще мине по "Цариградско шосе", през бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "Витоша". В 11:00 часа пешеходно шествие ще мине по бул. "Витоша" към Съдебната палата. След 12:00 ч друго пешеходното шествие през бул. "Владимир Вазов" и "Мария Луиза" ще стигне до Общината. След обяд второто автошествие ще мине през бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев" и "Мария Луиза", до Народното събрание и ще стигне до сградата на Столична община.

Още по темата вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад